Dyraste hästarna i världen

Publicerad av

Många som äger hästar vet att det inte är billigt att göra, men det många inte kan föreställa sig är hur sjuka prislappar några av dom dyraste hästarna har. Så i den här texten kommer ni att kunna läsa om några av dom abslout dyraste hästarna i världen!

Hur värdesätter man hästar?

Innan vi börjar med listan kommer jag att korfattat gå ingenom hur man värdesätter hästar. Hästar är kända för sin genom sin styrka, snabbhet och elegans. Denna betydelse är kopplad till människors framsteg under lång tid, både för arbete och för krig. Kända hästar åtföljde trupperna i tidigare tider, de tjänade som lastdrag eller användes i idrotten. Därför har hästar generellt höga kostnader på den internationella marknaden. Bedömningen av en häst baseras på många variabler, men många av dessa hästar kommer aldrig att säljas. Vi har bara referensen från sakkunniga för att bestämma värdet på hästen. Det är därför vi också har historiken om de hästar som har sålts.

Värdet på en häst beror på de lopp han har vunnit och hur han har vunnit dem. Men det handlar inte bara om priserna. Det verkliga värdet av en häst ligger i dess förmåga att föda upp vinnare. En häst som hingst producerar mycket mer pengar än en häst i racing. Här kan du hitta flera berömda tävlingshästar. Nu när vi har tagit reda på hur man värdesätter hästar så kan vi börja med listan!

Jalil – 9.7 miljoner dollar

Jalil är en amerikansk fullblods som köptes 2005 för 9,7 miljoner dollar. Han är barnbarn av Northern Dancer, och avleds av Storm Cat. Han var inte särskilt framgångsrik i racing och gick i pension för att stå på stud i Kina 2011. Hans ättlingar, för det mesta, var inte särskilt synliga i prestanda.

Snaafi Dancer – 10.2 miljoner dollar

Denna fullblods rashäst gjorde historia som den första åren som säljer för över $ 10 miljoner. Det faktiska inköpspriset var 10,2 miljoner dollar. Han tävlade dock aldrig trots sin imponerande stamtavla som son till Northern Dancer. Han ryktades vara ”pinsamt långsam” och gick i pension. Men det gick dock inte bra, eftersom han upptäcktes vara allt annat än infertil och bara födde föl, tre av dem hade mycket begränsade tävlings- karriärer.

Fusaichi Pegasus – 70 miljoner dollar

Den dyraste hästen någonsin är Fusaichi Pegasus. Efter att ha levt upp till det mytiska och orubbliga namnet förde denna fullblods rashäst en häpnadsväckande 70 miljoner dollar. Han är far till över 75 vinnare över hela världen. Han vann Kentucky Derby 2000. Hans intäkter är nästan 2 miljoner dollar. Hans avkommor ansågs vara en besvikelse med tanke på hans pris. Han hade tre avkommor som visade sig vara vinnarna i grad 1, vilket var Bandini, Roman Ruler och Haradusun. Han var barnbarn till en vinnare av Belmont Stakes, Ruler on Ice.

Så där har du det, listan över hästar som kostar mer än ditt hus, din bil och kanske allt du äger. Mängden pengar som betalas för dessa hästar har blivit nyvärt och bevisar att bara det att ha en högprofil stamtavla betyder inte att en häst kommer att vara en högpresterande. Fantastiskt, eller hur?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *