Vem får hästen?

Publicerad av

Kanske en underlig rubrik, men om ni läser inlägget så kommer ni att förstå vad jag menar.

Först en liten historia

För några dagar sen så pratade jag och min väninna om båda våra begravda äktenskap, inte att våra makar hade dött, nej, det hade varit att föredra än att dem var usla otrogna människor. Men jag är inte fortfarande bitter, inte alls… Så nu slutar vi prata om dem. Jag och min väninna pratade om att hon behövde rättshjälp med vårdnadstvist för att hennes ex flyttade till ett annat land och ville ta med sig dottern. Då nämnde jag att det var svårare att bestämma om vem som skulle ta hand om våran vackra mustang som vi hade köpt än våra barn, något som hon inte höll med om. Så, istället för att förstöra en trevlig kväll med att argumentera så sa jag att jag skulle skriva ett blogginlägg på stuterimicena.se som hon kunde läsa, vilket leder till att du läser det här. 

Varför är det en svår fråga?

Det är inte konstigt att många inte förstår varför det är så svårt att välja vem som får hästen jämfört med t.ex. en hund eller annat litet djur. Det är antagligen för att många aldrig har ägt eller planerar på att äga en häst, så dem vet inte hur mycket jobb det egentligen är. Man måste ha ett stall, en äng och allt annat för att göra så att hästen mår bra såsom föda och utrustning. Det är alltså mycket mer än att bara låta en hund eller ett barn dela boende efter en vårdnadstvist, det är en fråga om vem som kommer att få huset och allt annat som man har byggt upp i den bostaden under sitt liv tillsammans. Det är därför jag tycker att en skilsmässa för dem som är hästägare är mycket svårare än för dom som har barn.